Polskie Forum E-Biznesu
e-biznes - pomysł na biznes

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

hosting    blog   czas    biznes oferty    webdesign    e-marketing   szkolenia    zarabianie przez internet    pik    za darmo    kredyty    pozycjonowanie

Cena PRODUKTÓW - za niska? POMOCY !!!

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Polskie Forum E-Biznesu Strona Główna -> Inne zarabianie w internecie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ryska69

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 7:59 pm    Temat postu: Cena PRODUKTÓW - za niska? POMOCY !!! Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie wszystkich, bardzo prosilabym o udzielenie jakiejs konkretnej pomocy. potrzebuje fachowej porady. Prowadze dzialalność gospodarcza juz od 7 miesiecy. Zajmuję sie produkcją biżuterii posrebrzanej (kolczyki, bransoletki, wisiorki, breloki do komorek). Na początku mialam ceny srednie (duzo tansze niz w sklepach, ale nie za tanie). pozniej jak nic nie szlo tak jak trzeba obnizylam wzystkie ceny jak najbardziej se dalo (wiecej juz się nie da) !! i teraz ciagle mam wrazenie ze jest za tanio... juz konsultowalam sie z pewnym handlowcem ktory zaproponiwal mi zrobienie KATALOGOW takich jak np AVON tylko takich profesjonalnych katalogow, i zeby koniecznie podwyższyć ceny produktow nawet 3-4x !!! i ze mam znacznie za tanio, bo mimo ze to wyglada profesjonalnie i elegancko to cena mowi ludziom ze to musi być badziew... po drugie ja sama jak sprzedaje i sprzedam wieksza ilosc i jak zobacze pozniej moj zarobek za tak duza ilosc sprzedanych rzeczy to mnie slabi... prosze was o pomoc !!! podam zaraz kilka zdjec produktow i ich aktualne (niskie) ceny.

cena: 12,29 zł (netto)
14,99 zł (brutto)

cena: 5,65 zł (netto)
6,89 zł (brutto)

cena: 3,68 zł (netto)
4,49 zł (brutto)

cena: 6,96 zł (netto)
8,49 zł (brutto)

cena: 3,68 zł (netto)
4,49 zł (brutto)

(prawdziwe kamienie)
cena: 20,98 zł (netto)
25,59 zł (brutto)

cena: 6,06 zł (netto)
7,39 zł (brutto)

cena: 19,66 zł (netto)
23,99 zł (brutto)

cena: 8,11 zł (netto)
9,89 zł (brutto)

cena: 12,12 zł (netto)
14,79 zł (brutto)

cena: 6,06 zł (netto)
7,39 zł (brutto)

Oczywiscie do cen wliczone sa wszystkie podatki, opakowania, robocizna itp. każdy produkt ma swoje orginalne opakowanie , wszystko wyglada bardzo estetyczne.

PROSZĘ O POMOC !!! może ktoś powie mi jak to wycenic... bo nie chce znowu bawic się ciagle cenami (znizac i zwyzac).. wiem tylko tyle ze mam podwyższyć ceny ale o ile, jak to zrobic, zeby zrobić to z głową... Proszę o pomoc
Zaznaczam jeszcze raz ze jest to BIZUTERIA POSREBRZANA ROBIONA RĘCZNIE
jesli ktos bedzie chcial jeszcze jakies informacje zeby sprecyzowac swoja wypowiedz to prosze pisac, ja zaraz odpisze

chodzi mi konkretnie o to aby ktos pomogl mi podajac mi O ILE wedlug niego powinna byc cena podwyzszona i dlaczego, bo to ze musze podwyzszyc, poniewaz ludzie tak mysla to ja juz o tym wiem, tylko nie chce robic syzyfowej pracy czyli np.:

podwyzsze dzis 3x kazda cene, wliczajac w to dodatkowe wydatki np. na katalogi. A za 3 miesiace ktos znowu bedzie mowil ze tym razem jest za wysoko i znowu bedzie trzeba obnizyc. chce osiagnac taka poziom zeby te ceny byly idealne dla tych produktów i zeby po nich bylo wiadome ze to nie badziewie i ze jest robione recznie.

prosze o pomoc
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Admin zaprasza na...

Wysłany:     Temat postu: Czy się stoi czy się leży kilka złotych z internetu się należy

Czy się stoi czy się leży kilka złotych z internetu się należy - zapraszam na bezpłatny kurs.

kliknij TU by zapisać się na kurs

Powrót do góry
precelik
Site Admin

PostWysłany: Czw Lip 23, 2009 7:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Heh... jakbym widział siebie Razz Od jakiegoś czasu oferuję sam podobne rzecz w sklepie internetowym z ręcznie robioną biżuterią i też miałem podobny problem...

Ustalając cenę tych rzecz musisz wziać pod uwagę kilka czynników:

Półfabrykaty:
- Cenę półfabrykatów
- Czas poświęcony na ich znalezienie i zakup
- Miejsce poświęcone na ich przechowywanie
- Zguby i straty poprodukcyjne
- Półfabrykaty z defektem - które zawsze się trafią

Robocizne:
- narzędzia
- czas

Zatrzymanie kapitału:
- Ile z tego co zrobisz nigdy się nie sprzeda
- Po jakim czasie to co zrobisz się sprzeda

Marketing:
- Czas na zdjecia
- Ile wydasz na promocje tego??

Obsługa:
- Czas na obsługę sklepu
- Czas i koszta na obsługę klienta (pakowanie, wysyłka, emaile, telefony)

Firma:
- Kasa fiskalna
- ZUS
- Podatki
- Aparat i inny sprzęt

No i na koniec najważniejsze.. jakiś zysk...

Patrząc na Twoje rzeczy, widzę że przynajmniej połowy z tego nie uwzględniasz... nie zdaje Ci się?

Przy niektórych powyższych przedmiotach w takich cenach byś mogła hurtem sprzedawać! - Przynajmniej tak mi się zdaje...

Ja w swoim sklepie trzymam się cen takich jakie ustaliłem, i może nie mam największego ruchu, ale pracuje powoli nad jego marką dla klienta indywidualnego. Mam tez ofertę hurtową biżuterii dla klienta sklepowego, no ale to już inna bajka bo w tej ofercie mogę znacznie obniżyć cenę licząc na efekt skali.

No i jak mi to powiedział jeden handlowiec... biżuteria jeść nie woła...

A jedyny problem jaki widzę, to właśnie obniżanie cen na rynku w takich serwisach jak allegro... Jest tam pełno ludzi sprzedających, którzy robią to "na lewo" stąd odpadają im koszt firmowe itd no i nie idzie tam nic z normalną ceną... No ale to kwestia czasu, jak się ludki przekonają, ze czegoś się poprostu nie opłaca robić. nBo jak narazie część z tych aukcji widze jako aukcje z wyprzedaży... tak jakby ktoś chciał odzyskać choć cześc z tego co włożył... Mi jak narazie próba wejścia na allegro wyszła zdaje sie na zero, czy też mały minus. Planuje jescze na wrzesień spróbować...
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
ryska69

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 12:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i wlasnie o to mi chodzilo Smile wreszcie ktos sie trafil konkrtny Smile to fakt, wiekszosci rzeczy nie uwzglednilam np kasy fiskalnej, aparatu, poniewaz wzielam na to dofinansowanie i tak nie placilam z wlasnej kieszeni, zusy, podatki itp mam wliczone, koszty opakowan, siateczek, naklejek i innych dodatkow tez mam wliczone, mam rowniez wliczone jeszcze allegro (tez jestem na allegro do czego za chwile wroce) robocizne, zysk i polfabrykaty (czyli koszt wszystkiego z czego powstalo). nie wliczylam czasu na wykonanie opakowan, naklejek, pakowanie, sklep internetowy, czas spedzony nad aukcjami, czas, jezdzenia po firmach , po sklepach z ofertami, ani reklamy. a tak w ogole jak sie moge zapytac to ile wliczas ZUSu ? bo tego tez sie nie da tak do konca wyliczyc bo nigdy nie wiadomo ile sprzeda się produktów w miesiacy i za jaka kwote. co do allegroto masz racje,... juz jestem tam drugi miesiac i poprostu albo wychodze do tylu albo na 0 ... a roboty przsy tym jest od h... w ostatnim miesiacu zaplacilam 198 zl za allegro (bo wystawilam duzo na wyroznienie bobez wyroznienia nie szlo) a sprzedalam za niecale 150.. najbardziej wlasnie denerwuja mnie ludzie ktorzy robia na lewo i sprzedaja bez podatkow, zusow oplat za ksiegowe i innych wydatkow firmowych, jedyne za co placa to allegro i koszt polfabrykatow ktory sam wiesz ile wynosi.. a najlepsze jest to ze na allegro mozna sobie zalozyc sklep bez posiadania dzialanosci gospodarczej i wystawiac aukcje za 25 gr... ja wlasnie nie wiem dlaczego nie wymagaja na allegro podania nipu i regonu firmy i dopeiro mozna by bylo zalozyc sklep ... to jest nie fair wobec tych ktorzy prowadza uczciwie i staraja sie wszystko robic zgodnie z prawem... a tak w ogole to dziekuje za oszerna opinie i ciesze sie ze spotkalam kogos kto ma lub mial dokladie te same problemy co ja Smile

tak w ogole to prosze wszystkich dalej o opinie !!! Smile
Powrót do góry
ryska69

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 12:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a wlasnie i jeszcze jedno, jak uwzglednic to ze bizuteria jest posrebrzana a nie sztuczna?? nie mam i nie posiadam w calej mojej kolekcji ani jednej rzeczy ktora jest wykonana z nieposrebrzanych elementów. wszystkie elementy sa posrebrzane. zreszta w kazdym opisie u mnie w sklepie jest to uwzględnione.
Powrót do góry
precelik
Site Admin

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 12:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A tego to nie wiem Razz masz gdzieś definicje sztucznej biżuterii?

Ja mam z kolei różne rzeczy, czasem nawet nie w kolorze srebrnym (np tu kolczyki miedziane) więc się w to nie bawię (biorąc pod uwagę ze Ci sprzedaja półfabrykaty tez nie raz w opisach piszą bzdury... coś jest posrebrzane a nie jest jest tylko w tym kolorze itd). Sprzedaje więc wszystko jako metal nieszlachetny, a jak ktoś chce to mam podmiane na srebrne bigle.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
ryska69

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 1:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja kupuje w jednym sklepie i z dobrego zrodla w ktorym sie zaopatrzam juz od kilku lat (wczesniej robilam dla siebie i znajomych) takze napewno jest wszystko posrebrzane, tylko wlasnie nie wiem jak to klasyfikowac ... druty posrevrzane sa drozsze , elementy posrebrzane sa drozsze, wiec nie jest to jakoby calkowicie sztuczna bizuteria, zwlaszcza ze wiekszosc ludzi posiadajacych uczulenie lekkie, spokojnie moze zadowolic sie posrebrzanymi rzeczami nie kupuja srebra, i wlasnie sama nie wiem, jedni patrza na to jak na zwykle rzeczy z nieszlachernego, a inni jak na polszlachetny i sama juz nie wiem ( a co do twoich produktow to juz wszystkie chyba ogladnelam Smile Very Happy)
Powrót do góry
precelik
Site Admin

PostWysłany: Pią Lip 24, 2009 1:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak co kto lubi jak dla mnie się jeszcze nie znalazł dostawca, który miałby wszystko to czego chce Smile A uwielbiam się bawić różnymi rzeczami Razz co zresztą chyba widać.

Jakoś tak mam, że męczy mnie wykonywanie podobnych czynności, dlatego staram sie urozmaicać.
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Polskie Forum E-Biznesu Strona Główna -> Inne zarabianie w internecie Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz w tej chwili zamówić pizze przez internet!
A jeśli nie masz za co jeść, Możesz w tej chwili powiedzieć "szukam pracy".
Możesz dowiedzieć się jak grać na giełdzie i zarabiać swoje :)