| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
szymcio
|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 4:39 pm Temat postu: Najefektywniejsza forma promocji |
|
|
No właśnie. jaka jest według was najefektywniejsza forma promocji w internecie? Niektórzy są przekonani, że to bannery. Co ciekawe takich ludzi jest strasznie dużo. Inni sądzą, ze buttony dhtml nie wchodzi w grę, a mailing to dla nich spam. A co sądzicie na ten temat wy?
Na mojej stronie http://www.eksiazka.net.pl umieściłem ankietę na ten temat. Jakby ktoś miał ochotę, to zachjęcam do głosowania.
Pozdrawiam _________________ Człowiek żyje po to, aby kochać. Jeśli nie kocha - to nie żyje.
Szablony Allegro |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Praca w IT
|
Wysłany: Temat postu: Praca w IT |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
linkpraca
|
Wysłany: Sro Maj 10, 2006 8:09 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, że reklama banerowa jest najpopularniejsza natomiast co do jej efektywności to wątpię. Sam raczej rzadko klikam w banery, muszą naprawdę czymś przyciągnąć. Dużo częściej moją reakcję powodują butony.
Co do najefektywniejszej formy reklamy to moim zdaniem jest:
- po pierwsze dobre wypozycjonowanie serwisu,
- po drugie dobrze napisany mailing dodatkowo skierowany do odpowiedniej grupy,
- po trzecie linki tekstowe
Pozdrawiam,
Darek _________________ Programy Partnerskie - www.linkpraca.pl
Praca w Internecie - www.praca.linkpraca.pl
Blog o pracy - http://www.dobrapraca24.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
szymcio
|
Wysłany: Czw Maj 11, 2006 6:43 pm Temat postu: |
|
|
Według mnie pozycjonowanie jest dobre, ale tylko dla tych co naprawdę dobrze się na tym znają.
efektywność=czas/efekty
a wpozycjonowaniu to różnie bywa.
Z kolei mailing to też bardzo efektywna reklama, ale...no właśnie trzeba mieć gdzie te mailingi wysyłać(jeśli mówimy o darmowej reklamie)
Linki tekstowe - pomagają w pozycjonowaniu, ale czy dobrze reklamują?
Takich pytań można zadać setki do praktycznie każdej formy reklamy.
I tu tkwi cały sęk tego tematu
Prawda jest taka, że konieczne jest stosowanie różnych typów reklamy, żeby osiągnąć sukces. No i oczywiście konieczne jest testowanie.
Czekam na opinie jeszcze innych. _________________ Człowiek żyje po to, aby kochać. Jeśli nie kocha - to nie żyje.
Szablony Allegro |
|
| Powrót do góry |
|
 |
precelik Site Admin

|
Wysłany: Pią Sie 11, 2006 4:57 am Temat postu: |
|
|
Ja ostatnio stawiam tylko na jedno budowanie społecznosci... będziesz mógło o tym przeczytac w moim kursie E-biznes Krok Po Kroku, który rozsyłam na newsletter.
Jakby to powiedzieć: Treści na stronie nic nie znaczą, ale treści na stronie w odpowiednim kontekście skierowane do odpowiedniej grupy osób znaczą wiele!
Kwestioa by miec tresic i by mieć tą grupę osób i gotowy e-biznes. _________________ Gazetka Kreatywna - Trenig Twórczości
Programy partnerskie w praktyce
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piotr Zając
|
Wysłany: Wto Paź 17, 2006 12:05 am Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich (bo to mój pierwszy post)
Najskuteczniejsze są takie działania, które przynoszą wymierne efekty. Nie wazne co to będzie, ważne, żeby sprawdziło się akurat w danym biznesie, dla danego serwisu.
Niemniej jednak zawsze należy stosować mieszane techniki, bo może się zdarzyć tak, że strona jest wypozycjonowana dobrze, a za moment straci pozycję a my dochód (jeżeli tylko pozycjonowaniem się zajmowaliśmy :/).
Tomek (precelik) mówi o budowaniu społeczności - oczywiście że tak... ale ja ostatnio oprócz tego stawiam na budowanie swojego "eksperckiego" wizerunku w sieci i przez to tworzenie wizerunku mojego portalu.
Dużo udzielania się tu i tam, "bezinteresowna" pomoc, doradzanie, jakieś małe konsultacje, itp...
Być może w ten sposób nie ściągnie się na stronę setek tysięcy ludzi, ale za to ściągnie się tych, którzy naprawdę są zainteresowani i już od początku dobrze nastawieni... wówczas choćby strona miała małą odwiedzalność, to konwersja i tak i tak jest na lepiej niż odpowiednim poziomie...
A tak na marginesie dodam, że niestety w Polsce nadal dobrą formą reklamy jest również SPAM...
Dlaczego tak pisze i skąd te wnioski?
Zapraszam na:
http://www.praktycznymarketing.pl/baza_wiedzy/artykuly/email-marketing/spam-test.html
artykuł jeszcze niepublikowany - już niedługo będzie. Natomiast wyniki jak na razie tylko dla zarejestrowanych użytkowników...
(Tomku, mam nadzieję że nie masz mi za złe tego linku?) - jeżeli tak, to proszę usuń go... _________________ Piotr Zając
Testujemy PRAKTYCZNIE Wszystko
Ambitni & kreatywni - eBiznesmeni.pl
Marketingowy DONOSiciel |
|
| Powrót do góry |
|
 |
precelik Site Admin

|
Wysłany: Wto Paź 17, 2006 6:21 am Temat postu: |
|
|
| Piotr Zając napisał: | | (Tomku, mam nadzieję że nie masz mi za złe tego linku?) - jeżeli tak, to proszę usuń go... |
Internet ma tą wyższośc nad gazetami i innymi papierami, że ma coś takiego jak hiperłącza, i jak o czymś piszesz to zawsze mozesz od razu wskazać miejsce, gdzie to jest, na tym forum jak najbardziej można z tego korzystac, nie bedziemy sie przeca cofać na drzewa, bo za mało już drzew
A tak swoją też mam coś wspólnego z tym artkułem, o ile dobrze pamiętam to jestem tam przedstawiony jako "Użytkownik 3" i z niecierpliwością czekam na informacje o drugiej części artykułu
PS: Nie wiem czy uczestniczysz w cnebpoints, ale jak tak, to takie miejsce na umiesczenie linu partnerskiego wydaje mi sie jak najbardziej politycznie poprawne, zamiast pisać "zmobilizował mnie wątek na jednym z forów", napisz "na merytorium", podrzucajac linka. _________________ Gazetka Kreatywna - Trenig Twórczości
Programy partnerskie w praktyce
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Verbatex
|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 8:39 pm Temat postu: |
|
|
Chyba najlepszą i najbardziej trafną formą reklamy w sieci jest odpowiednie wypozycjonowanie. Jakkolwiek byłoby to dla niektórych trudne, wyszukiwarki są najczęstrzym sposobem szukania informacji. Dobry wpis w wyszukiwarce czy katalogu i wiemy. że nikt nie wejdzie na stronę przypadkiem.
Druga forma reklamy, która moim zdaniem się dość dobrze sprawdza to reklamy kontekstowe. Również trafiają do zainteresowanych, podobnie jak banery na witrynach o zbliżonej tematyce.
A najbardziej lipny sposób reklamy to oczywiście spam, który każdy blokuje a jeśli się nie uda zablokować to już z pewnością nikt takiego maila nie otwiera, chyba że ma internet od wczoraj  _________________ Tworzenie witryn internetowych
www.panda-multimedia.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mateusz K.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piotr Zając
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mateusz K.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piotr Zając
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
precelik Site Admin

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vindeth
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Arana
|
Wysłany: Sob Sie 11, 2007 5:55 pm Temat postu: |
|
|
Najlepsza promocja to rozdawanie za darmo
Np. tworzysz ekurs (lub go kupujesz z prawami autorkimi i masz go na własność) i umieszczasz go na swojej stronie WWW. Zainteresowani zapisują się na Twoją listę maillingową i tym sposobem stają się potencjalnymi klientami.
Działa, działa  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
BartłomiejJ
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 9:10 am Temat postu: |
|
|
W ostatnim czasie daje się zauważyć i uans odchodzenie od reklam nachalnych (vide krzyżyki których szukamy na reklamie) na rzecz nieco mniej agresywnych. Stąd może dla tego coraz więcej pieniedzy trafia do wyszukiwarek - i na pozycjonowanie i na marketing prowadoznych choćby poprzez adwords.
Dodam (przypomnę), że na zachodzie na tą formę reklamy, czyli ogólnie wyszukiwarki, przeznacza się już ponad 50% budżetów na Internet w ogóle. Szokujące... ale prawdziwe.
Pozdrowienia _________________ Bartłomiej Juszczyk
--
ADWEB.pl - trochę inna Agencja Interaktywna
ADSEO.pl - Pozycjonowanie, optymalizacja skutecznie i z rozmachem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|