| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gertrudam
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 5:48 pm Temat postu: niby reklama w internecie jest najpopularniejsza |
|
|
| a ja ostatnio widziałam że firma produkujaca bardzo ekskluzywne meble reklamuje się na chodnikach lub ubierając ławki w parku w pokrowce ze swoim logiem. Myślicie że to dobre? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Praca w IT
|
Wysłany: Temat postu: Praca w IT |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
huncwot
|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 4:01 pm Temat postu: |
|
|
| nie jest to forma reklamy internetowej, ale jes jak najbradziej ok, zwlaszcza te pokrowce na lawki - bardzo orginalny pomysl uwazam i zapene zauwazalny.. a kto sie tak reklamowal? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Judym
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2007 6:02 pm Temat postu: |
|
|
| nachalność w reklamie ostatecznie sprawic moze, ze zniechecimy do siebie klienta, ale gdy mamy do czynienia z ostra konkurencja. staje sie koniecznoscia... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
huncwot
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2007 8:56 pm Temat postu: |
|
|
| zgadzam sie z Toba Judym, aczkolwiek nie miales chyba na mysli tej konkretnej akcji o ktorej mowimy? Bo co jest nachalnego w pokrowcach na lawki? Ze sieczlowiek nie ubrudzi? Moim zdaniem jest to nieliczny przyklad "pozytywnej" reklamy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Judym
|
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 5:25 pm Temat postu: |
|
|
| Oczywiscie, to jest ok, ostatnio natomiast z takich dwoznacznych reklam u mnie w miescie, maluja przy przestankach leczace postacie ludzi jak na miejscu zbrodni. Jest to co prawda ciekawe (nawet nie wiem czy to reklama do konca, bo jeszcze nie wiadomo czego), ale z drugiej strony to wandalizm... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
cysorz
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 2:07 pm Temat postu: |
|
|
| huncwot napisał: | | nie jest to forma reklamy internetowej, ale jes jak najbradziej ok, zwlaszcza te pokrowce na lawki - bardzo orginalny pomysl uwazam i zapene zauwazalny.. a kto sie tak reklamowal? |
O ile chodzi o te same ławki, to tak reklamował się między innymi w Warszawie BoConcept. Na pokrowcu było logo firmy i hasło: Meble w twoim otoczeniu nie są komfortowe? To nie nasza wina!
Poza tym widziałem inną akcję promocyjną BoConceptu- umieścili torby ze swoimi katalogami w taksówkach korporacji Elle. W czasie jazdy pasażer mógł sobie taki katalog wziąć lub obejrzeć.
Podoba mi się taki pomysł, bo reklamy nienachalne...i skorzystać z niej mogą zainteresowaniu lub zaintrygowani  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
BartłomiejJ
|
Wysłany: Nie Paź 07, 2007 12:29 am Temat postu: |
|
|
To jest outdoor, a cechą każdej reklamy powinno być również umiejętne dobieranie narzędzi reklamy do produktu.
W Sieci - również idąc słąwetnego piątego "P" czyli Klienta - indywidualizacja przekazu reklamowego jest możliwa i wskazana. Sa narzędzia, sa instrumenty, tylko często idzie się po najprostrzej linii oporu, nie bacząc na to kto i gdzie jest w stanie być dla nas najodpowiedniejszym targetem.
Pozdrowienia _________________ Bartłomiej Juszczyk
--
ADWEB.pl - trochę inna Agencja Interaktywna
ADSEO.pl - Pozycjonowanie, optymalizacja skutecznie i z rozmachem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomasz Cisłowski
|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 4:03 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli ktoś ma wątpliwości, jaka forma e-reklamy będzie najskuteczniejsza dla jego biznesu, można wysłać e-maile z tym pytaniem do kilku firm z tej branży. Zapewne ktoś odpowie w nadziei pozyskania przyszłego klienta. _________________ http://thomas-percy.blog.onet.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Judym
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
BartłomiejJ
|
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Wiadomym jest, że nie tylko w Sieci, ale w całym marketingu króluje obecnie owo "piąte P" Kotlera - czyli indywidualizacja usług i nastawienie na Klienta.
Tak też jest w Sieci. Dla jednego Klienta dobierzemy świetny mailing, a drugi będzie miał rewelacyjne efekty działań jedynie bazując na PR, w tym marketingu szeptanym... Jeszcze innemu zależeć może na skali działania, czyli potęznych kampaniach bannerowych tu i tam..
Na pewno trudno to określić nie znajac branży, firmy itp.
Pozdrowienia _________________ Bartłomiej Juszczyk
--
ADWEB.pl - trochę inna Agencja Interaktywna
ADSEO.pl - Pozycjonowanie, optymalizacja skutecznie i z rozmachem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TomekS
|
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 11:24 am Temat postu: |
|
|
| Judym napisał: | | nachalność w reklamie ostatecznie sprawic moze, ze zniechecimy do siebie klienta, ale gdy mamy do czynienia z ostra konkurencja. staje sie koniecznoscia... |
Jak już o nachalności mowa - spotykamy ją na każdym kroku.
Najbardziej jaskrawym tego przykładem są (może nie wszystkie) popupy z reklamami, które "witają" nas na stronach. Mało tego, że są, to niektórych nie da się zamknąć.
Moje pytanie brzmi - czy to naprawdę konieczność? I jak daleko można sie posunąć w tej inwazyjności? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
precelik Site Admin

|
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 9:47 pm Temat postu: |
|
|
| TomekS napisał: | | Moje pytanie brzmi - czy to naprawdę konieczność? I jak daleko można sie posunąć w tej inwazyjności? |
To zależy od serwisu i tego na czym serwis zarabia
Wrzucić jakąś taka zasłaniającą reklamę to chyba najprostsza rzecz jaką można zrobić i chyba także najprostsza forma reklamy internetowej jaką można sprzedać w serwisie. _________________ Gazetka Kreatywna - Trenig Twórczości
Programy partnerskie w praktyce
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TomekS
|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 10:25 am Temat postu: |
|
|
oczywiście, że dość prosta, tylko po pierwsze - czy skuteczna?
Przed chwilka przeczytałem ciekawy artykuł - http://www.perfectone.pl/artykuly/?id=6
Podpisuję się oboma rękami pod tekstem i dodam od siebie, że jeszcze mnie to denerwuje - chodzi o pierwszy fragment tekstu. I nie sądzę, bym był wyjątkiem.
Tu dotykamy jeszcze jednej kwestii - duże portale, z aktualną treścią, dużą odwiedzalnością mogą sobie na to pozwolić i kasują spore sumy za takie zasłaniające reklamy. Czy więc w tych portalach to już norma? Czy jesteśmy skazani na tak, moim zdaniem, inwazyjny przekaz?
Podejrzewam, że (pomijając dużo mniejsze zainteresowanie reklamodawców) małe portale (nawet te, które mogłyby rozważać tego typu rozwiązanie) mogłyby strzelić sobie samobója. A może nie? Może zamknięcie takiej reklamy odbywa się niejako z automatu, a zysk reklamodawcy i reklamobiorcy jest taki, że wciąż opłaca się je umieszczać? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|