Polskie Forum E-Biznesu
e-biznes - pomysł na biznes

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

hosting    blog   czas    biznes oferty    webdesign    e-marketing   szkolenia    zarabianie przez internet    pik    za darmo    kredyty    pozycjonowanie

własna e-ksiazka?

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Polskie Forum E-Biznesu Strona Główna -> Czytamy i piszemy książki, ebooki, poradniki...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
precelik
Site Admin

PostWysłany: Nie Maj 14, 2006 7:45 am    Temat postu: własna e-ksiazka? Odpowiedz z cytatem

Myślał ktoś z was o napisaniu własnej e-ksiązki?

Bo ja już kilka razy, mam kilka tematów, którymi sie bardzo interesje i myślę że nawet coś by z tego mogło wyjść. Jednak brak mi takiego jakiegos impulsu i zaczynam sie zajmować innymi rzeczami Smile

Choćby np. temat na ebooka jaki planuję zamieniłem na Gazetkę Internetową http://kreatywnosc.witryna.org/ o kreatywności. Z nadzieją że to taki nastepny krok do tego bym w końcu go napisal Smile

Najpierw zebrać listę chętnych klientów a potem im sprzedawac książeczkę (jak sie kiedyś zbiorę) ;D
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Admin zaprasza na...

Wysłany:     Temat postu: Czy się stoi czy się leży kilka złotych z internetu się należy

Czy się stoi czy się leży kilka złotych z internetu się należy - zapraszam na bezpłatny kurs.

kliknij TU by zapisać się na kurs

Powrót do góry
szymcio

PostWysłany: Nie Maj 14, 2006 10:52 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ja też już od dłuższego czasu się nad tym zastanawiam i mam pewien temat, ale najpierw muszę go przeszyć na wylot swoimi eksperymentami Smile

Pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Empiria

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 2:34 pm    Temat postu: Jak napisać ebooka bez zwlekania? Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie

Dziś- jako autorka ebooka, która napisała bez zwlekania;) zachęcam do lektury książki, o tym jak takie ebooki pisać http://zlotemysli.pl/empiria.php?c=4main&idEbook=92
Proponuję także byście przeczytali artykuł mojego autorstwa o tym dlaczego zwlekamy - http://www.elans.pl/article/read/zwlekanie-dlaczego-tak-robimy

pozdrawiam Was jesiennie
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
mir123bych

PostWysłany: Sob Mar 03, 2007 2:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

heh zaintrygowaliście mnie może i ja się skuszęWink czemu nie...
Powrót do góry
Biznestoczek

PostWysłany: Pon Mar 12, 2007 8:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak na razie jestem autorem internetowych publikacji. Miałem zamiar napisać książkę, lecz wszystko w swoim czasie. Aktualnie zabieram się za sprawy firmy. (edytowano: 2008-06-07)

Ostatnio zmieniony przez Biznestoczek dnia Sob Cze 07, 2008 2:37 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Piotr[s3e]Tabor

PostWysłany: Sob Cze 07, 2008 12:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do pisania zabieram się od 3 miesięcy, mam rozpoczęte 2 ebooki z dziedziny eBiznesu, jeden o sposobach rozumienia dochodu pasywnego, drugi typowo biograficzny dot. drogi przez mękę i motywacji do działania. W głowie także pomysł na trzeci tytuł - narazie ograniczyłem się do pisania artykułów
mesia

PostWysłany: Sro Paź 15, 2008 11:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zamiast męczyć się pisaniem własnych książek i powielać treść która już została przez kogoś napisana, może warto skorzystać z tego co już jest dostępne na rynku? Tutaj http://alejka.pl/c/biznes_i_ekonomia.html jest bardzo dużo książek o biznesie
pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
precelik
Site Admin

PostWysłany: Czw Paź 16, 2008 7:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mesia może i jest... ale w niektórych mozna naprawdę dziwne rzeczy przeczytać... do pracy magsisterskiej próbowałem zapoznać się z polskimi "naukowymi" publikacjami na temat marketingu w internecie. Skończyłem szybciej niż zaczałem. Trafiłem na ksiażki, w których ktoś próbował się wymądrzyć z czysto naukowego punktu widzenia jakos nie za bardzo mu to szło.

Do tej pory np. fragment ksiazki, w któej jakiś naukowiec próbował wmówić ludizoem, ze ludzie płącą za wyniki wyszukiwania, byo to dużo wcześniej niz adwords powstało.
Bartekd

PostWysłany: Nie Lis 16, 2008 2:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

precelik napisał:
Do tej pory np. fragment ksiazki, w któej jakiś naukowiec próbował wmówić ludizoem, ze ludzie płącą za wyniki wyszukiwania, byo to dużo wcześniej niz adwords powstało.

A wiesz, że pomysł na AdWords Google skopiowało bodajże od Overture? Smile
Sylwester Oskwarek

PostWysłany: Wto Paź 06, 2009 9:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co widzę, to sporo osób chce napisać ebook, ale każdy to odkłada na nieokreśkona przyszłość. Moim zdaniem to kwestia motywacji. Analizowałem ten problem przy okazji pisania własnego ebooka. Jeżeli naprawdę chcesz napisać książkę, to to zrobisz. A jeśli ci nie zależy to zawsze znajdziesz sobie wymówkę.
Piotr Krzyworączka

PostWysłany: Wto Paź 13, 2009 10:48 am    Temat postu: własny ebook Odpowiedz z cytatem

Przede wszystkim trzeba bardzo chcieć napisać własnego ebooka. No i jeszcze troche wiedzy z danego tematu.
W zasadzie prawie każdy może to zrobić. Ewentualnie - wziąć do pomocy kogoś, kto zredaguje książkę. No bo nie każdy jest orłem polonistyki.
Ja swoją ( z bratem) e-książke pisałem pół roku
http://www.zlotemysli.pl/publication/show/6599/Ebiznesplanowanie.html
Temat obszerny, no i bez dużej dawki wiedzy nieosiągalny.

A więc dużo dobrych chęci + wiedza. Aha, no i takjak piszą koledzy - nie odkładanie na później.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany tematem, ale chce wersję że tak powiem uproszczoną - polecam nasz darmowy kurs pisania biznes planu ( w stopce)

Chcesz poznać tajniki pisania biznesplanu? Możesz to zrobić zupełnie za darmo
http://Darmowy-Kurs-Biznesplanowania.pl/
Powrót do góry
Joanna

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 4:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z powyższą wypowiedzią. bez wiedzy nie da się pisać chyba ze romans Laughing
Ja napisałam w 4 miesiące e-booka z dziedziny która jest moją pasją więc wiedza była.
Powrót do góry
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Polskie Forum E-Biznesu Strona Główna -> Czytamy i piszemy książki, ebooki, poradniki... Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz w tej chwili zamówić pizze przez internet!
A jeśli nie masz za co jeść, Możesz w tej chwili powiedzieć "szukam pracy".
Możesz dowiedzieć się jak grać na giełdzie i zarabiać swoje :)