| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
precelik Site Admin

|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 7:45 am Temat postu: własna e-ksiazka? |
|
|
Myślał ktoś z was o napisaniu własnej e-ksiązki?
Bo ja już kilka razy, mam kilka tematów, którymi sie bardzo interesje i myślę że nawet coś by z tego mogło wyjść. Jednak brak mi takiego jakiegos impulsu i zaczynam sie zajmować innymi rzeczami
Choćby np. temat na ebooka jaki planuję zamieniłem na Gazetkę Internetową http://kreatywnosc.witryna.org/ o kreatywności. Z nadzieją że to taki nastepny krok do tego bym w końcu go napisal
Najpierw zebrać listę chętnych klientów a potem im sprzedawac książeczkę (jak sie kiedyś zbiorę) ;D _________________ Gazetka Kreatywna - Trenig Twórczości
Programy partnerskie w praktyce
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Admin zaprasza na...
|
Wysłany: Temat postu: Czy się stoi czy się leży kilka złotych z internetu się należy |
|
|
Czy się stoi czy się leży kilka złotych z internetu się należy - zapraszam na bezpłatny kurs.
kliknij TU by zapisać się na kurs
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szymcio
|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 10:52 am Temat postu: |
|
|
No ja też już od dłuższego czasu się nad tym zastanawiam i mam pewien temat, ale najpierw muszę go przeszyć na wylot swoimi eksperymentami
Pozdrawiam _________________ Człowiek żyje po to, aby kochać. Jeśli nie kocha - to nie żyje.
Szablony Allegro |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Empiria
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mir123bych

|
Wysłany: Sob Mar 03, 2007 2:46 pm Temat postu: |
|
|
heh zaintrygowaliście mnie może i ja się skuszę czemu nie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Biznestoczek
|
Wysłany: Pon Mar 12, 2007 8:47 pm Temat postu: |
|
|
jak na razie jestem autorem internetowych publikacji. Miałem zamiar napisać książkę, lecz wszystko w swoim czasie. Aktualnie zabieram się za sprawy firmy. (edytowano: 2008-06-07) _________________ Szkolenia biznesowe dla firm Marketing media Start-upy Biznes-blog
Ostatnio zmieniony przez Biznestoczek dnia Sob Cze 07, 2008 2:37 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piotr[s3e]Tabor
|
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 12:50 pm Temat postu: |
|
|
Do pisania zabieram się od 3 miesięcy, mam rozpoczęte 2 ebooki z dziedziny eBiznesu, jeden o sposobach rozumienia dochodu pasywnego, drugi typowo biograficzny dot. drogi przez mękę i motywacji do działania. W głowie także pomysł na trzeci tytuł - narazie ograniczyłem się do pisania artykułów _________________ BusinessTalk \ eMagazyn BusinessLite / myBLOG |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mesia
|
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 11:04 pm Temat postu: |
|
|
zamiast męczyć się pisaniem własnych książek i powielać treść która już została przez kogoś napisana, może warto skorzystać z tego co już jest dostępne na rynku? Tutaj http://alejka.pl/c/biznes_i_ekonomia.html jest bardzo dużo książek o biznesie
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
precelik Site Admin

|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 7:40 am Temat postu: |
|
|
Mesia może i jest... ale w niektórych mozna naprawdę dziwne rzeczy przeczytać... do pracy magsisterskiej próbowałem zapoznać się z polskimi "naukowymi" publikacjami na temat marketingu w internecie. Skończyłem szybciej niż zaczałem. Trafiłem na ksiażki, w których ktoś próbował się wymądrzyć z czysto naukowego punktu widzenia jakos nie za bardzo mu to szło.
Do tej pory np. fragment ksiazki, w któej jakiś naukowiec próbował wmówić ludizoem, ze ludzie płącą za wyniki wyszukiwania, byo to dużo wcześniej niz adwords powstało. _________________ Gazetka Kreatywna - Trenig Twórczości
Programy partnerskie w praktyce
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartekd
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 2:03 pm Temat postu: |
|
|
| precelik napisał: | | Do tej pory np. fragment ksiazki, w któej jakiś naukowiec próbował wmówić ludizoem, ze ludzie płącą za wyniki wyszukiwania, byo to dużo wcześniej niz adwords powstało. |
A wiesz, że pomysł na AdWords Google skopiowało bodajże od Overture?  _________________ Naucz się zarabiać na programach partnerskich: najlepszy podręcznik
http://www.entigra.pl - Ulepszamy użyteczność i projektujemy skutecznie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sylwester Oskwarek
|
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 9:38 am Temat postu: |
|
|
Z tego co widzę, to sporo osób chce napisać ebook, ale każdy to odkłada na nieokreśkona przyszłość. Moim zdaniem to kwestia motywacji. Analizowałem ten problem przy okazji pisania własnego ebooka. Jeżeli naprawdę chcesz napisać książkę, to to zrobisz. A jeśli ci nie zależy to zawsze znajdziesz sobie wymówkę. _________________ Autor Zarządzanie czasem
Szkolenia zarządzania czasem |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piotr Krzyworączka
|
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 10:48 am Temat postu: własny ebook |
|
|
Przede wszystkim trzeba bardzo chcieć napisać własnego ebooka. No i jeszcze troche wiedzy z danego tematu.
W zasadzie prawie każdy może to zrobić. Ewentualnie - wziąć do pomocy kogoś, kto zredaguje książkę. No bo nie każdy jest orłem polonistyki.
Ja swoją ( z bratem) e-książke pisałem pół roku
http://www.zlotemysli.pl/publication/show/6599/Ebiznesplanowanie.html
Temat obszerny, no i bez dużej dawki wiedzy nieosiągalny.
A więc dużo dobrych chęci + wiedza. Aha, no i takjak piszą koledzy - nie odkładanie na później.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany tematem, ale chce wersję że tak powiem uproszczoną - polecam nasz darmowy kurs pisania biznes planu ( w stopce) _________________ Dowiedz się samych konkretów na temat ebiznesu!
http://TajemniceEbiznesu.pl/
Chcesz poznać tajniki pisania biznesplanu? Możesz to zrobić zupełnie za darmo
http://Darmowy-Kurs-Biznesplanowania.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Joanna
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 4:34 pm Temat postu: |
|
|
Zgadzam się z powyższą wypowiedzią. bez wiedzy nie da się pisać chyba ze romans
Ja napisałam w 4 miesiące e-booka z dziedziny która jest moją pasją więc wiedza była. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|